Juhannukseen ja kesään kuuluu ehdottomasti mansikkakakku ja leivokset. Leivoin juhannukseksi viemisiksi kyläpaikkaan mansikkakakun tuoreista kotimaisista mansikoista, mutta unohdin ottaa kuvan siitä. Tässä kuitenkin kuva ja ohjeet mansikkaleivoksiin joita tein muutama viikko sitten.
(kuva on hieman epätarkka)
Leivosten muropohja: (leivospohjan ohjeen bongasin muistaakseni Mansikkamäen blogista)
180 g rasvaa
3/4 dl sokeria
3 rkl vaniljasokeria
2 Kananmunaa
4½ dl Vehnäjauhoja
3/4 tl Leivinjauhetta
Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää munat sekä jauhot joihin on sekoitettu leivinjauhe. Laita taikina vähäksi aikaa jääkaappiin. Taputtele taikina irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille. Samasta taikinasta voit tehdä myös pieniä leivoksia, paistamalla pohjat leivosvuoissa. Paista pohjaa 175 asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Jäähdytä pohja, poista vuoasta ja aseta tarjoiluvadille.
Nämä voi pakastaa ja ottaa vierasvaraksi tarvittaessa.
Anna sulaa huoneenlämmössä ja kostuta leivospohjaa hieman esim. laimealla mansikkamehulla.
Halusin kokeilla täytettä, joka olisi mahdollisimman paljon kahviloista saatavien mansikkaleivosten makuinen (herkkuani) ja mielestäni onnistuin siinä 100%:sti.
Täyte: (riittää 14:lle leivokselle ja täytettä jäi mulla reilusti yli)
1 prk Flora Vispiä
1 prk vaniljatuorejuustoa
mansikkatomusokeria oman maun mukaan
Vispaa kerma ja lisää tuorejuusto ja tomusokeri vatkaten joukkoon (tasaiseksi)
Täytä leivospohjat täytteellä.
Päällinen:
mansikoita
hyytelösokeria ja vettä tai mehua
Pilko mansikat pieniksi ja asettele keoksi leivosten päälle,
tee sokerikiille pakkauksen ohjeen mukaan ja laita kiille mansikoiden päälle.
Laita leivokset jääkaappiin maustumaan, tarjoile ja nauti! :)
Kommentit