Tällainen kalavoileipäkakku oli tänään juhlapöydässä:

Hyvää oli ja kehuja sai maku vierailtakin. Resepti myöhemmin...

Edit:
Koitan viikko myöhemmin muistella, että mitä tähän tuli.. :) joku pippuri voi unohtua pois, mutta maistelemalla täytteitä voi jokainen soveltaa ja lisätä vaikka valkopippuria tai sitruunapippuria maun mukaan.

Leivät: ruistoast-paahtoleipää ja moniviljapaahtoleipää

kostutus: laktoositon maito

täyte 1: rasia ruohosipulituorejuustoa, loraus sitruunan mehua, kevyt majoneesia hieman, pieni punasipuli silppuna, pala purjoa silppuna, pannulla paistettua lohta pieneksi silputtuna, tuoretta tillisilppua. Nämä aineet sekoitettu keskenään tasaiseksi seokseksi ja levitetty kostutettujen leipien päälle (leivistä reunat leikataan pois ja asetellaan alustalle). Täytteen päälle uudet leivät, jotka kostutetaan sopivasti ja täyte 2 niiden päälle.

täyte 2: katkaraputuorejuustoa puoli purkkia, kevyt majoneesia hieman, pieni loraus sitruunanmehua, reilu pala tuorekurkkua pieninä kuutioina ja tonnikalapasteijaa. Sekoita tahnaksi ja levitä leipien päälle. Aseta leipäviipaleet täytteen päälle ja kostuta sopivasti. (Levitin täyte1:stä vielä päällimmäisen kerroksen päälle kun sitä jäi.) Kääri kelmuun ja folioon, yöksi jääkaappiin maustumaan.

Koristelu: tee seos kevyt majoneesista, ruohosipulituorejuustosta ja pienestä tilkasta sitruunamehua (notkistaa juustoa). Levitä voileipäkakun päälle ja reunoille. Reunoilla kylmäsavulohta, päällä paistettua lohta, tuorekurkkua ja sitruunaviipaleet. Pursotukset lohipasteijaa ja ruohosipulituorejuustoa. Koristeena tilliä.