Ystävä pyysi tekemään tuleviin tupareihinsa tarjottavia kahvipöytään. Tein koe-erän suolaisista muffineista ja hyviä tuli. Ohjeen löysin vanhasta reseptivihkostani, johon olen vuosien varrella eri paikoista reseptejä kerännyt.

Muuntelin ohjetta hieman omaan suuhun sopivaksi.

Ohje:

150g (eli 1 prk) Viola-salaattijuustoa, makuna: valkosipuli-persilja (hyla)

n. 100 g keittokinkkua silputtuna

2 kananmunaa

1 prl ruokakermaa (käytin 15 %, hyla)

1/2 rypsiöljyä

4 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

ripaus mausteita: suolaa ja mustapippuria

juustoraastetta (Polar 15%)

Silppua kinkku pieneksi ja leikkaa veitsellä juustokuutioita pienemmiksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Riko kananmunat kulhoon ja vispaa rakenne rikki. Lisää öljy ja ruokakerma kevyesti sekoittaen. Lisää kuivat aineet sekä kinkkusilppu ja juustopalat hyvin sekoitattaen taikinaksi.

Jaa taikina muffinivuokiin, ripottele juustoraastetta päälle. Paista + 200 asteisessa uunissa, keskitasolla  n. 15 min., kunnes juusto on saanut kauniin värin.

Hyviä hieman lämpiminä, myös kylminä maukkaita.