Tässä ohje synttäreillä tarjoiltuun kinkkupiirakkaan (tätä teen usein kun kahvipöytään kaivataan suolaista, ruokaisaa piirakkaa)

Pohja: Sunnuntai piirakkapohja

Täyte: Saunapalvikinkkua, pieni keltainen ja pieni punainen paprika, reilu pala purjoa, purkki ruokakermaa, 2 kananmunaa, ripaus mustapippuria ja valkosipujauhetta, noin 1 dl emmental-mozzarella juustoraastetta. (täytettähän voi muunnella oman mielen mukaan)

Painele piirakkataikina voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Esipaista pohjaa n. 10 min. 200 asteessa. (Ei saa saada liikaa väriä)

Suikaloi pohjan paistuessa kinkku pieneksi, samoin pestyt paprikat ja huuhdeltu purjopala. Kuulota paistinpannulla rypisöljyssä purjoa ja paprikoita hetken aikaa (pehmenevät). Vatkaa munat rikki, lisää ruokakerma joukkoon ja haluamasi mausteet. Kun pohja on esipaistettu, laita kinkku, paprikat ja purjo päälle. Kaada muna-kermaseos sen päälle. Ripottele juustoraaste päälle ja paista uunissa n. 20 min. kunnes piirakka on kauniin ruskean värinen. Tarjoile tuoreen salaatin kanssa. Hyvää myös kylmänä.