Halusinpa minäkin kokeilla tätä Texmex voiskarikakkua, kun niin monessa muussa blogissa tätä on kehuttu ja kokeiltu. Ohje on Pirkan. Maku oli ihan kiva ja erikoinen, hieman tulinenkin. Tykkään tosi paljon Tex Mex-ruoasta, mutta ehkä pidän enemmän perinteisemmistä kala- ja liha voileipäkakuista. Osa vieraista tykkäsi tästä kovasti. Nämä on makuasioita... :)

 2088012.jpg

Tex-Mex voileipäkakku: (n. 24 palaa)

36 palaa (mulla meni tasan 2 isoa pakettia) täysjyväpaahtoleipää

Broileritäyte:

1 rs (450 g) maustamattomia broilerinsuikaleita

suolaa, mustaapippuria (molempia n. 1/2 teelusikkaa)

1 tlk (320 g) Salsa mexicana-kastiketta

1 tlk Pirkka juustodippiä

guacamoletäyte:

1/2 tlk guacamolea  

1 pun. paprika

kostutus:

vettä 1 1/2 dl ja 1/2 dl sitruunamehua (itse tein kanaliemikuutiosta, vedestä ja sitruunamehusta liemen ja kostutin mutu-tuntumalla reilusti)

kuorrutus:

Pirkka guacamoledippiä

150 g ranskankermaa

Koristeet:

1 kelt.paprika

n. 200 g kirsikkatomaatteja

n. 10 cm pala kurkkua

punasipulia (en laittanut ollenkaan)

jääsalaattia

Juustonachomaissilastuja

mustia oliiveja 10 kpl (en laittanut ollenkaan)

 

Ruskista broileri, mausta suolalla ja pippurilla. Silpu broileri pieneksi, sekoita salsakastike ja juustodippi joukkoon.

Tee guacamoletäyte, sekoittamalla aineet yhteen.

Levitä leipäpalat 3 x 3 (ota reunat ohuelti pois) tarjottimelle leivinpaperin päälle.

Kostuta leivät ja levitä broileritäytteestä puolet leipien päälle. Laita toinen kerros leipiä ja kostuta. Levitä guacamoletäyte leipien päälle ja uusi kerros leipiä päälle. Kostuta. Laita loput broileritäytteestä leipien päälle ja viimeinen kerros leipiä. Kostuta. Laita kelmu päälle ja anna kakun maustua yön yli jääkaapissa.

Tee kuorrute, kuorruta kakku ja laittele koristeet kakun päälle sekä ja nachot kakun sivuille.

Valmis nautittavaksi!