1895163.jpg

Omenasatoa täytyy hyödyntää, niinpä tekaisin omenapiirakan.

Ohje on Otavan kotiruoka-kirjasta:

2 kananmunaa

1 1/2 dl sokeria (mielestäni 1 dl riittää)

1 dl maitoa tai kermaa

3/4 dl sulatettua rasvaa, n. 75 g (itse käytin Sunnuntai juoksevaa rypsiöljyvalmistetta vajaa 1 dl)

1 tl vanilliinisokeria (käytin aitoa vaniljasokeria)

1 1/2 tl leivinjauhetta

2 1/2 dl vehnäjauhoja

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää rasva ja vanilliinisokeri. Lisää maitoa vuorotellen vehnäjauho-leivinjauheseoksen kanssa. Kaada taikina voideltuun jauhotettuun vuokaan, lado omenaviipaleet taikinan päälle + ripottele kanelia ja vaniljasokeria pinnalle. Paista +175 asteisessa uunissa n. 30 min (kokeile tikulla piirakan kypsyys).  Nauti sellaisenaan tai vaniljajäätelön/vaniljakastikkeen kera.

Tämä oli mielestäni ihanan pehmeä piirakka, meinasin maistellessa syödä jo puolipiirakkaa.... :D