Omenasatoa täytyy hyödyntää, niinpä tekaisin omenapiirakan.
Ohje on Otavan kotiruoka-kirjasta:
2 kananmunaa
1 1/2 dl sokeria (mielestäni 1 dl riittää)
1 dl maitoa tai kermaa
3/4 dl sulatettua rasvaa, n. 75 g (itse käytin Sunnuntai juoksevaa rypsiöljyvalmistetta vajaa 1 dl)
1 tl vanilliinisokeria (käytin aitoa vaniljasokeria)
1 1/2 tl leivinjauhetta
2 1/2 dl vehnäjauhoja
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää rasva ja vanilliinisokeri. Lisää maitoa vuorotellen vehnäjauho-leivinjauheseoksen kanssa. Kaada taikina voideltuun jauhotettuun vuokaan, lado omenaviipaleet taikinan päälle + ripottele kanelia ja vaniljasokeria pinnalle. Paista +175 asteisessa uunissa n. 30 min (kokeile tikulla piirakan kypsyys). Nauti sellaisenaan tai vaniljajäätelön/vaniljakastikkeen kera.
Tämä oli mielestäni ihanan pehmeä piirakka, meinasin maistellessa syödä jo puolipiirakkaa.... :D
Kommentit