1836013.jpg

Tällaista herkkua tuli tehtyä jälkiruoaksi. Oman omppupuun omenat ovat pikkuhiljaa kypsymässä, mutta meidän makuun omput ovat hieman liian kirpeitä, näin ne maistuu ihanilta!

uuniomenia kauratoskalla, jäätelöllä ja kuusenkerkkäsiirapilla:

Omppuja (ota siemenkodat pois) 3 isoa tai 6 pientä

voitele uunivuoka, laita omput vuokaan ja tee kauratoska.

kauratoska: 2 dl kaurahiutaleita+ 50 g margariinia+ 1 tlkanelia+ 1/2 dl sokeria (itse laitoin vain ripauksen, koska siipappi on makeaa). Sekoita aineet keskenään ja laita kauratoska omppujen sisään sekä päälle. Paista uunissa keskitasolla + 200 asteessa n. 25 min.

Ota tarjoilulautaselle lämpimänä omenaa ja kauratoskaa, lisää jäätelön paloja (sulaa ) ja kuusenkerkkäsiirappia (tai joku muu mieleisesi makusiirappi). Nautiskele.